Pasterace / Pasterační stanice, pastery

Zabýváme se vývojem a výrobou průtokových pasterů

  • automatizace procesu a sběr dat je pro nás samozřejmostí
  • více jak 30let na trhu
  • 100ky dodaných zařízení u zakazníků po celém světě

Pasterace se provádí průchodem produktu deskovým pasterem a jeho krátkodobým ohřevem v pasterační sekci a následném pasteračním účinku ve výdržníku pasteru. Ohřev a chlazení se provádí směnou energie na desce pasteru, nízká energetická náročnost je dána především rekuperací a směnou energie mezi ohřívaným a ochlazovaným nápojem.

poptat paster

Hlavní výhody průtokové pasterace

  • PU jednotky - ochrana proti přepasterování nápoje
  • SU hodnoty jsou nízké - pasterovaný nápoj vykazuje minimální sensorické změny
  • zajištění 100% propasterovanosti nápoje v celém objemu
  • velká flexibilita zařízení – rychlé a dokonalé přizpůsobení požadavkům plnění
  • výrazně nižší energetická náročnost provozu oproti tunelovému pasteru
  • malé nároky na prostor, možnost rozdělení pasteru a buffertanku
  • rychlé uvedení do provozu

Paster se skládá z:
a) deskového výměníku vlastního pasteru
b) horkovodního okruhu s deskovým výměníkem
c) trubkového výdržníku
d) čerpadel, regulačních ventilů, sentoriky, pneumatických klapek nebo ventilů
e) vyrovnávacího tanku (buffertank) včetně sanitačního čerpadla
f) potrubního propojení a armatury
g) elektrického rozvaděče s řídicím systémem a MaR 

 

Vybrané druhy pasterizátorů

  • Paster mléka 
  • Paster smetany
  • Paster jogurtu
  • Paster syrovátky
     
  • Paster piva
  • Minipaster piva
  • Paster vína
     
  • Paster solanky
  • Paster solného roztoku
  • Paster melanže
  • Paster medu
  • Paster džusu
  • Paster nápoje
  • ...