Pasterace / Pasterační stanice, pastery
Zabýváme se vývojem a výrobou průtokových pasterů
- automatizace procesu a sběr dat je pro nás samozřejmostí
- více jak 30let na trhu
- 100ky dodaných zařízení u zakazníků po celém světě
Pasterace se provádí průchodem produktu deskovým pasterem a jeho krátkodobým ohřevem v pasterační sekci a následném pasteračním účinku ve výdržníku pasteru. Ohřev a chlazení se provádí směnou energie na desce pasteru, nízká energetická náročnost je dána především rekuperací a směnou energie mezi ohřívaným a ochlazovaným nápojem.
Hlavní výhody průtokové pasterace
- PU jednotky - ochrana proti přepasterování nápoje
- SU hodnoty jsou nízké - pasterovaný nápoj vykazuje minimální sensorické změny
- zajištění 100% propasterovanosti nápoje v celém objemu
- velká flexibilita zařízení – rychlé a dokonalé přizpůsobení požadavkům plnění
- výrazně nižší energetická náročnost provozu oproti tunelovému pasteru
- malé nároky na prostor, možnost rozdělení pasteru a buffertanku
- rychlé uvedení do provozu
Paster se skládá z:
a) deskového výměníku vlastního pasteru
b) horkovodního okruhu s deskovým výměníkem
c) trubkového výdržníku
d) čerpadel, regulačních ventilů, sentoriky, pneumatických klapek nebo ventilů
e) vyrovnávacího tanku (buffertank) včetně sanitačního čerpadla
f) potrubního propojení a armatury
g) elektrického rozvaděče s řídicím systémem a MaR
Vybrané druhy pasterizátorů
- Paster mléka
- Paster smetany
- Paster jogurtu
- Paster syrovátky
- Paster piva
- Minipaster piva
- Paster vína
- Paster solanky
- Paster solného roztoku
- Paster melanže
- Paster medu
- Paster džusu
- Paster nápoje
- ...